Afvoer Ontstoppen

Home / Blog / Afvoer Ontstoppen
  • 25/09/2019

  • Onderhoud

U herkent het wel, u bent net bezig met afwassen en ja hoor, de afvoer is verstopt. Erg irritant! Een verstopte afvoer kan verschillende redenen hebben. Eén van die redenen is het wegspoelen van vet (bijvoorbeeld met de vaat). Na een tijdje kan de afvoer dichtslibben en erger worden met etensresten. Maar hoe lost u dat nu op ? Hieronder bespreken wij enkele oplossingen tegen een verstopte afvoer.

Een ontstopper maken van huismiddelen

U kunt thuis proberen om het probleem zelf op te lossen. Dit kunt u doen met de middelen die u waarschijnlijk al in huis hebt. U kunt baking soda en azijn gebruiken om het vet op te lossen. Gooi eerst een kopje baking soda in de afvoer en giet er azijn bij. Laat het vervolgens ongeveer een half uur inwerken en spoel weg met kokend water.

Ontstoppingsmiddel

U kunt ook ontstoppingsmiddel kopen in de winkel. Het werkt op dezelfde manier. U strooit eerst de vaste korreltjes ontstopper in de afvoer maar doet er vervolgens kokend water overheen. Een groot nadeel van ontstoppingsmiddelen is dat ze erg chemisch zijn. Pas dus op bij het gebruik ervan. Blijf niet in de buurt van uw afvoer nadat u er water in heeft gegoten.

Gebruik de ontstopper

Ga je afvoer vacuüm trekken zodat het hardnekkige prop zal loskomen. Zorg dat er een beetje water in de bak staat om het zuignap-effect te versterken. Maak pompende bewegingen en kijk of het water nu vlot stroomt. Dit vuil kan je dan meteen doorspoelen.

De sifon schoonmaken

Dit kan je gerust zelf doen. Zo vermijd je vervelende stanken en een ergere verstopping. Schroef de sifon volledig los met een waterpomptang en maak hem volledig leeg. Verwijder het vuil uit de sifon en maak meteen ook de afvoerbuis tussen de sifon en het afvoerputje schoon. Schroef de sifon er weer aan.

Lierse Ruimingswerken Bellen !

Soms willen ontstoppingsmiddelen ook niet werken. De verstopping is te hardnekkig. In dit geval kunt u het beste Lierse Ruimingswerken bellen. Met onze ervaren vakmannen zullen we u snel en efficiënt helpen en zult u snel van uw verstopping af zijn. Wij werken met innovatieve technologie waarmee er in de meeste gevallen geen breekwerken gedaan hoeven te worden.

Bel snel Lierse !

Lierse biedt professionele oplossingen. We bieden twee belangrijke diensten: ruimingswerken en ontstoppingsdiensten. We ledigen en reinigen allerhande putten. Verstopte afvoerleidingen of kapotte afvoerbuizen ontstoppen we. Meestal verstoppen ze door etensresten en zeepresten. Bij Lierse worden alle problemen efficiënt opgelost. Ons team blijft in contact voor een fijne samenwerking. Bel dus snel Lierse om van uw vervelende problemen af te komen.

U kunt Lierse 24/7 bereiken

Voor sommige ontstoppingen of problemen moet er direct maatregelen genomen worden. Lierse is 24/7 beschikbaar om uw problemen op te lossen. U kunt ons altijd bellen en ons team zal altijd klaarstaan. Een 24/7 service is een grote pluspunt voor noodgevallen.

Antwerpen, Lier en nog veel meer regio’s

Lierse Ruimingswerken biedt verschillende diensten aan. Wij zijn gespecialiseerd in ruimingswerken, ontstoppingsdiensten en camera inspectie. Voordat we beginnen analyseren we de situatie goed om een efficiënte resultaat te krijgen. We verlenen diensten in Antwerpen, Lier en nog veel meer regio’s.