Septische put of beerput ledigen

Home/Septische put of beerput ledigen

Wilt u een beerput of septische put laten ledigen in regio Antwerpen of Kontich? Hiervoor schakelt u de hulp van Lierse Ruimingswerken in. Onze diensten omvatten het ruimen, onderhouden en herstellen van allerhande putten, zoals beerputten, septische putten en regenputten. Het leegtrekken van een septische put zuivert huishoudelijk afvalwater dat via de toiletten passeert. Het gebruik van schoonmaakmiddelen verstoren de bacteriële werking. Hierdoor ontstaat er een korstlaag die de inkomende leiding dichthoudt, waardoor problemen met de afvoer kunnen ontstaan.

Wat is een septische put of beerput?

Een septische put verbindt uw afvoersysteem met het rioolsysteem. Meestal bestaat deze uit beton of kunststof. Een septische put werkt met anaerobe bacteriën die de bezonken organische stoffen verder afbreken en omzetten in een combinatie van gassen, water en slib. U kunt putten kiezen van verschillende volumes en modellen. Het voornaamste verschil tussen een septische put en een beerput is dat een septische put zowel huishoudelijk afvalwater als water van het toilet opvangt, terwijl een beerput alleen water uit het toilet opvangt.

Om de hoeveel jaar moet u uw beerput ledigen?

Voor het leegtrekken van een septische put of beerput moet er rekening gehouden worden met een aantal zaken tijdens het ruimen. Probeer om het gebruik van schoonmaakmiddelen te minimaliseren, omdat deze de chemische werking kunnen verstoren. Ook moeten u letten op wat u doorspoelt. Spoel geen moeilijk afbreekbare dingen door. Een teveel aan voedingsresten, of haren uit de douche, kunnen ook een negatief effect hebben op de efficiënte werking van uw septische put, waardoor er vaker een onderhoud nodig is. Bij een goed gebruik van een septische put, als u rekening houdt met de belangrijke zaken, is er slechts om de paar jaar een onderhoud nodig. Het ledigen van een septische put of beerput moet wettelijk om de tien jaar worden gedaan. Wel dient de septische put of de beerput naast het ruimen, ook jaarlijks gecontroleerd te worden. Laat het leegtrekken van uw septische put of beerput over aan een professional, omdat het ruimen een zware klus is. U kunt ons vertrouwen voor een professionele, nauwkeurige en efficiënte reiniging.

De prijs voor het ruimen van uw beerput

Voor het ruimen van een beerput van een normale grootte, die te gebruiken is door vijf gezinsleden, betaalt u ongeveer tussen de €100 en €200. Het leegtrekken van uw septische put of beerput zal gemiddeld een kwartier of halfuur duren. Bij het ruimen van een grote beerput duurt het langer en is de prijs dus ook hoger. De prijs voor het ruimen van een beerput of septische put kan oplopen tot tussen €250 en €300. Na het ledigen dient de put eerst volledig met water gevuld te worden. Pas daarna kunt u de put weer opnieuw in gebruik nemen. Werk bij voorkeur samen met een ruimingsdienst uit uw buurt. Een ontstoppingsdienst dicht bij uw huis zal minder verplaatsingskosten aanrekenen. Wij zijn trots op onze huisstijl, geavanceerde technologieën en brede netwerkdienst. We ledigen uw put goedkoop en bieden een 100% reiniging aan.

Waarop moet u letten tijdens het ledigen van een septische put?

Het ledigen van een septische put of beerput moet op een zeer professionele manier gedaan worden. De put moet ook 100% geledigd worden met geavanceerde technologieën. Een regelmatig onderhoud van uw beerput is aangeraden. Gebruik van additieven kunnen de bacteriën een handje te helpen.

Welke reinigingen voeren wij nog uit?

Wij bieden verschillende oplossingen met onze ruimingswerken. Onze diensten zijn niet beperkt tot het ruimen van beerputten en septische putten. Wij streven naar een grondige reiniging van uw leefomgeving. Ook bieden we riooldetectie, ontstoppingsdiensten en camera-inspectie aan.

Reken op ons voor een snelle service

Heeft u interesse in het ledigen van uw beerput of septische put? Neem voor het ruimen van een beerput contact met ons op en wij gaan graag voor u aan de slag. Wij proberen steeds om zo snel mogelijk langs te komen. Bekijk ook zeker de andere diensten die onze rioolservice uit Lier te bieden heeft!