Ruimingswerken

Reinigen, ledigen, repareren en herstellen van allerhande putten zoals septische putten, sterfput, beerputten, regenputten en vetputten.

Home / Diensten /Ruimingswerken

 Vanaf € 110 

 

Septische put (beerput) ledigen

In het geval van een woning of gebouw met septische put, wordt het meeste afvalwater van het toilet afgevoerd naar het straatriool. Een deel van de inhoud zal echter bezinken waardoor het nodig is om na een aantal jaren het bezinksel te verwijderen. Een septische put moet wettelijk zeker om de 10 jaar geledigd worden.

Middelen zoals chemische schoonmaakmiddelen en toiletverfrisser kunnen de bacteriële werking in de septische put verstoren en zich verzamelen tot een kostlaag welke de inkomende leiding dicht houdt waardoor problemen met de afvoer kunnen ontstaan. Door uw septische put regelmatig te laten ledigen voorkomt u verstopping.

 

Regenwaterput reinigen

Gebruik van regenwater is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Echter kan het water met verloop van tijd een onaangename geur en een vieze kleur krijgen. Dit kan veroorzaakt worden door een sliblaag van alg, mos of grond in uw regenput. Om de werking van uw regenwaterput optimaal te houden, is het verstandig om deze sliblaag te laten verwijderen.

Neem contact met ons op wanneer u last heeft van een onaangename geur of een vieze kleur. Wij reinigen uw regenwaterput op een professionele en propere manier voor u zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat er op termijn vuiligheid door de filter glipt.

 

Vetput legen

Vetputten zijn nodig voor het scheiden van olie, vetten en vet uit afvalwater voordat deze de vetput ingaat en de riolering instroomt. Het gebruik is verplicht voor voedingsverwerkende bedrijven, restaurants, slagerijen, supermarkten en industriële bakkerijen waar er organische vetten en oliën voorkomen.

Een vetput legen moet op tijd gebeuren. Onderhoud is wettelijke verplicht en als u dat niet doet kunt u een fikse boete ontvangen. Door tijdig uw vetput te legen vermijdt u stank en verstoppingen.

Met Lierse Ruimingswerken hoeft u zich hier geen zorgen meer om te maken. Wij kunnen uw vetput  periodiek voor u legen en onderhouden op een propere en milieubewuste manier.


 

Zijn er nog vragen?

Wat is de prijs om een septische put/beerput te laten ledigen?

Voor een gewoon formaat van septische put, die begruikt wordt door 5 gezinsleden, betaalt u ongeveer tussen de € 95 en € 200. Het ledigen zal gemiddeld een kwartier à halfuur duren.

Bij putten van een groter formaat duurt dit langer en kost het meer. De prijs kan oplopen tussen € 250 en € 300. Na het ledigen dient de put eerst volledig met water gevuld te worden. Pas daarna kan u de put opnieuw in gebruik nemen.

In welke situaties is ledigen nodig? Is het een wettelijke verplichting?

Ledigen van een septische put moet wettelijk om de 10 jaar. Regenwaterputten kunnen na een tijdje een vieze geur afgeven. Een vetput legen moet op tijd gebeuren en onderhoud is wettelijk verplicht. U kunt de diensten van Lierse ruimingswerken vertrouwen. Wij werken heel snel, professioneel en kunnen u een officieel ruimattest bezorgen.

Waarom kiezen voor Lierse ruimingswerken?

Wij streven naar een glimlach en tevredenheid nadat het werk gedaan is. Lierse ruimingswerken investeert in geavanceerde technologie om altijd aan top te zijn.

In welke regio’s bieden we service?

Wij bieden service in heel Antwerpen zoals Lier, Berchem, Borgerhout, Duffel, Mechelen, Bonheiden Heist-op-de-Berg, Nijlen, Putte… In die regio verlenen we ook nog andere diensten buiten ruimingswerken, zoals ontstoppingsdiensten, rioleringswerken en camera inspectie.

Wat kunnen we verwachten na het ledigen?

Aangezien we 100% succes boeken bij de reiniging, zullen er geen frequente kosten zijn. Ons ervaren team geeft ook raad over de onderhoud van uw putten. Wij kunnen u een persoonlijke planning aanbieden van de nodige interventies en u op tijd verwittigen.

 

Geavanceerde technologie en 100% reiniging

Wij verlenen diensten zoals ruimingswerken, rioleringswerken en ontstoppingsdiensten. Doordat we altijd streven naar maximale efficiëntie hebben we succesvol doelen bereikt. Lierse ruimingswerken heeft een professioneel en ervaren team die ook klaar staan in nood.

Regio's

Lier Nijlen Kessel Berlaar Heist-op-den-Berg Putte Duffel Sint-Katelijne-Waver Mechelen Muizen Hombeek Battel Leest Bonheiden Onze-Lieve-Vrouw-Waver