Wat te doen met een verstopte afvoer?

Home / Blog / Wat te doen met een verstopte afvoer?
  • 30/05/2020

  • Onderhoud

U herkent het wel, u bent net bezig met afwassen en ja hoor, de afvoer is verstopt. Erg irritant! Een verstopte afvoer kan verschillende redenen hebben. Eén van die redenen is het wegspoelen van vet (bijvoorbeeld met de vaat). Na een tijdje kan de afvoer dichtslibben en erger worden met etensresten. Maar hoe lost u dat nu op? Hieronder bespreken wij enkele oplossingen tegen een verstopte afvoer.
 

1. Een ontstopper maken van huismiddelen

U kunt thuis proberen om het probleem zelf op te lossen. Dit kunt u doen met de middelen die u waarschijnlijk al in huis hebt. U kunt baking soda en azijn gebruiken om het vet op te lossen. Gooi eerst een kopje baking soda in de afvoer en giet er azijn bij. Laat het vervolgens ongeveer een half uur inwerken en spoel weg met kokend water.
 

2. Een ontstopper kopen

U kunt ook ontstoppingsmiddel kopen in de winkel. Het werkt op dezelfde manier. U strooit eerst de vaste korreltjes ontstopper in de afvoer maar doet er vervolgens kokend water overheen. Een groot nadeel van ontstoppingsmiddelen is dat ze erg chemisch zijn. Pas dus op bij het gebruik ervan. Blijf niet in de buurt van uw afvoer nadat u er water in heeft gegoten.

Ook na het wegspoelen hebben de chemicaliën een negatief effect. Ze zijn namelijk niet goed voor het milieu.
 

3. Lierse Ruimdienst bellen!

Soms willen ontstoppingsmiddelen ook niet werken. De verstopping is te hardnekkig. In dit geval kunt u het beste Lierse Ruimdienst bellen. Met onze ervaren vakmannen zullen we u snel en efficiënt helpen en zult u snel van uw verstopping af zijn. Wij werken met innovatieve technologie waarmee er in de meeste gevallen geen breekwerken gedaan hoeven te worden.