Regenwaterput Reinigen

Home/Regenwaterput Reinigen

Lierse ruimingswerken verleent vier basisdiensten zoals ruimingswerken, rioleringswerken, ontstoppingsdiensten en camera inspectie. Ook reinigen we regenwaterputten en ledigen septische putten. Alles gebeurd op een zeer professionele manier. Bent u het ook zat dat regenwater je leefruimtes vervuilt?

Waarom vervuild een regenwaterput ?

Het is erg belangrijk om uw regenwaterput te onderhouden om de kwaliteit te garanderen. Er zijn verschillende redenen waarom uw regenwaterput vervuild kan worden.

  • Bij langdurige periode zonder regenval kan een droge sifon de oorzaak zijn van vuil regenwater. Zorg ervoor dat uw sifon nat blijft, door uw regenwaterput aan te vullen.
  • Een verstopte filter kan verhinderen dat het regenwater door de afvoer kan. Ook zorgt een filter om fijne vuildeeltjes en vieze geuren tegen te houden. Controleer daarom uw filters en was ze af en toe.
  • Een te grote regenwaterput loopt niet vaak genoeg over, zo kan de kwaliteit van uw water verminderen. Zorg voor een put dat niet te groot of te klein is.

Hoe regenwaterput reinigen ?

De regenwaterput wordt eerst leeggepompt via het mangat. Vervolgens wordt de bodem en wanden gereinigd van uw regenwaterput met een hogedrukspuit.

Daarna wordt al het water en de sliblaag weggezogen uit het put. Nadien wordt het put desinfecteert met een ontsmettingsmiddel. Als laatst wordt er proper leidingwater aangevuld.

Hoe vaak moet ik de regenwaterput reinigen ?

De reiniging is afhankelijk van het type van uw regenwaterput en de oorzaken van de vervuiling. Een regenwaterput zonder filter moet ieder jaar gereinigd worden en een regenput met filter moet om de 3 à 4 jaar gebeuren.

Regenwaterput Reinigen Prijzen

De prijs verandert voor het reinigen van een regenwaterput. Er zijn verschillende factoren die het eindfactuur bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de put, de mate van vervuiling of de bereikbaarheid van de put. Bij Lierse vindt u goedkope prijzen en professionaliteit.

Kan ik mijn regenwaterput zelf reinigen ?

Ja. Een regenwaterput kunt u ook zelf reinigen. Wij raden dat niet aan omdat het teveel tijd kost. Laat het reinigen over aan een professional. Zo heeft u een 100% reiniging.