Waarom is het goed onderhouden van een vetput belangrijk?

Home / Blog / Waarom is het goed onderhouden van een vetput bela...
  • 20/09/2019

  • Energie

Voor horecaondernemers behoort een vetput en het onderhoud hiervan tot één van de minimale voorwaarden. Wie zich niet houdt aan deze verplichting kan flinke boetes krijgen.

Het niet onderhouden van de vetput kan leiden tot hygiëne- en milieuproblemen en ziektes veroorzaken.

Door het goed onderhouden van uw vetput worden bacteriën voorkomen. Als het vet zich namelijk ophoopt in de keuken, kan het de perfecte voedingsbodem worden voor allerlei soorten bacteriën. Dit kan er weer toe leiden dat het eten dat in deze keuken wordt bereid ook besmet kan raken. De mensen die de voorbereide maaltijden eten kunnen hierdoor ziek worden. Wanneer u vet regelmatig verwijderd, geeft u bacteriën niet voldoende tijd om zich te vermenigvuldigen. Door tijdig uw vetput te legen vermijdt u daarnaast ook stank en verstoppingen. Zorg dus u op tijd het vet verwijderd voor een hygiënische keuken.

Zelf doen of een expert inschakelen ?

U kunt een vetput altijd ook zelf reinigen. Echter kan dit best een lastig karweitje zijn. Het vet moet uit de put geschept worden. Dat kan u heel veel tijd kosten. Heeft u die tijd wel als ondernemer? Daarnaast dient u rekening te houden met de manier waarop u zich ontdoet van het vet. U moet het vet namelijk brengen naar een erkend verwerkingsbedrijf. Dit is een wettelijke verplichting, die u serieus moet nemen. Heel veel gedoe dus.

Laat uw vetput maar ons over, dan kunt u met een gerust hart lekker bezig zijn met uw onderneming. Lierse Ruimingswerken beschikt over de juiste middelen en kan uw vetput  periodiek voor u legen en onderhouden op een propere en milieubewuste manier. Het vet wordt afgevoerd naar verantwoorde bedrijven.

Kan ik 24/7 service krijgen bij Lierse ?

Moet uw vetput dringend onderhouden worden ? Of heeft u verstopte rioleringen ? Geen probleem! Ons bedrijf verleent 24/7 service voor noodgevallen. We houden ons team altijd paraat vanwege de noodzaak aan onmiddellijke interventies. Één van de belangrijkste punten voor snelle ruimingswerken en professionele services is een 24/7 service. U kunt ons altijd bereiken en ons ervaren team zal steeds de juiste oplossingen vinden.

Waarom kiezen voor Lierse ?

Lierse gebruikt geavanceerde technologie tijdens het ledigen of reinigen en heeft sectorale ervaring. We beschikken over ervaren personeel die zeer efficiënt te werk gaan. Bij ons staat u garant voor een 100% reiniging en organiseren we het onderhoudsproces na het schoonmaken. Wij bieden ook uitgebreide oplossingen in goedkope ruimingswerken, rioleringswerken en ontstoppingsdiensten. Bij ons vindt u zeer goedkope prijzen tegen een professioneel service.