Wc Ontstoppen

Home/Wc Ontstoppen

Er is niks vervelender dan een verstopte wc. Het kan behoorlijk stinken en een hoop schoonmaakwerk met zich meebrengen. Jammer genoeg komt een verstopte wc helaas nog vaak voor.

Verschillende factoren kunnen de oorzaak van de verstopping zijn. U kunt zelf door verschillende methoden het probleem oplossen. Elke methode heeft een andere moeilijkheidsgraad en zijn eigen voor- en nadelen.

Hoe wc verstoppingen verwijderen ?

Er zijn verschillende methoden die u zelf thuis kunt proberen om de wc te ontstoppen. De meest gekende methode is het ontstoppen met een ontstopper.

Als u kinderen heeft, dan kunt u het best als eerst een rubberen handschoen aantrekken en kijken of er speelgoed is in de wc. Bij een organische ontstopping kunt u baksoda en azijn gebruiken als ontstoppingsmiddel.

Een ander simpele manier om een verstopte wc te ontstoppen is met afwasmiddel en heet water. Als niets lukt kunt u bij een supermarkt een chemische ontstoppingsmiddel aanschaffen of een loodgieter bellen.

Ontstopper

Waarschijnlijk heeft u thuis wel een ontstopper liggen. Spoel de rubber van tevoren in heet water zodat het soepeler wordt en beter afsluit. Plaats de ontstopper in het water in de wc-hals.

Als het niet goed afsluit is het belangrijk om een oude doek omheen te wikkelen. Vervolgens gaat u de ontstopper op en neer bewegen zodat er druk ontstaat op de wc-hals. Creëer druk door de ontstopper op en neer te bewegen en de verstopping los te maken. Blijf herhalen tot de verstopping weggespoeld is.

Rubberen handschoen

Als u kinderen heeft dan is er een grote kans dat er een speelgoed of een voorwerp klem zit. De makkelijkste manier om de wc te ontstoppen is om een rubberen handschoen aan te trekken en in de hals van de wc voelen of er iets is. Probeer het simpelweg handmatig eruit te pakken en het probleem te verhelpen.

Baksoda en azijn

Baksoda of natriumbicarbonaat is niet te vinden in alle supermarkten. Eerder kunt u het vinden bij natuurwinkels. Baksoda en azijn geven samen een chemische reactie en kunnen helpen bij het ontstoppen van een organische verstopping. Strooi eerst een pak baksoda in het toilet en giet een liter azijn overheen. Het zal beginnen schuimen en bruisen door de chemische reactie. Giet dan een emmer heet water en laat uw wc een nacht met gerust.

Afwasmiddel en heet water

Als de verstopping veroorzaakt is door iets vettigs is het ontstoppen met afwasmiddel en heet water erg handig. Doe een paar kneepjes afwasmiddel in de wc-hals.

Giet vervolgens een emmer heet water (niet kokend) van een meter hoogte in de wc en creëer een extra druk. Kokend water kan het porselein beschadigen. Laat het water en afwasmiddel vijf minuten inwerken. Het afwasmiddel zal de ontstopping verzachten, oplossen of losweken.

Chemische ontstoppingsmiddel

Als de bovenstaande methoden niet werken, kunt u bij de meeste supermarketen een chemische ontstoppingsmiddel kopen. De reden waarom we dit methode als laatst aanraden is omdat het schadelijk is voor het milieu. Deze middelen verwijderen op een agressieve manier organische ontstoppingen van bijvoorbeeld haren of toiletpapier. Volg nauwkeurig de instructies op de fles.

Loodgieter

Heeft u alles geprobeerd en is de verstopping is nog niet verdwenen? Het is dan beter om een loodgieter te bellen. De verstopping bevindt zich dan hoogstwaarschijnlijk diep in de wc-hals of zelfs in de leiding. Een goede loodgieter lost het probleem in de meeste gevallen binnen 30 minuten op.

Lierse Ruimingswerken voor professionele ontstopping

U heeft alle methoden geprobeerd, maar is het niet gelukt? Geen probleem u kunt Lierse vertrouwen! Lierse ruimingswerken biedt een super service aan in de regio Antwerpen. We hebben een ervaren team voor de ontstoppingsdiensten. Ook gebruiken we geavanceerde apparatuur om zo nauwkeurig mogelijk te werken. Met onze jarenlange ervaringen kunnen we alle problemen over ontstoppingen makkelijk en snel oplossen.

Het juiste adres voor ontstoppingsdienst in Antwerpen

We bieden een uitgebreide service aan voor alle problemen. U kunt ons 24/7 bereiken. Ook hebben we het vermogen om direct in te grijpen. Bij Lierse bent u op het juiste adres als u een professionele ontstopping zoekt.